Het Dynamisch Levensmodel ®

’Ik wéét hoe ik het kan aanpakken maar toch doe ik het niet’.

Hoe komt het dat je kan weten welke acties er nodig zijn om je beter te gaan voelen maar daar toch niet toe komt? Het Dynamisch Levensmodel® verklaart: bepaald (ongewenst) (eet)gedrag is nodig om onszelf psychisch in evenwicht te houden.

Letterlijk betekent het dat jouw psychologisch systeem bepaalde acties onderneemt (vb te weinig of te veel eten) omdat het daardoor psychisch meer evenwicht gaat ervaren. Eetproblemen, en bij uitbreiding andere psychologische moeilijkheden, zijn met andere woorden niet het probleem an sich maar een veruiterlijking  van onderliggende psychologische dynamieken. Dit verklaart waarom het zo moeilijk is om ongewenst (eet)gedrag te veranderen. 

Het Dynamisch Levensmodel® vertrekt vanuit de basis voor psychisch evenwicht: het lichaam. Door je energiereserves aan te vullen, ontstaat er ruimte om 1. beter voor jezelf te zorgen, 2. meer je authentieke zelf te worden, 3. acties te ondernemen die bij jouw eigen koers passen, 4. meer psychisch evenwicht te ervaren en 5. bijgevolg minder klachten te ervaren. 

Het Dynamisch Levensmodel ® brengt in beeld wat er binnen jouw individuele mogelijkheden ligt om mee aan de slag te gaan om je eigen leven weer in handen te krijgen en leidt naast heel wat inzichten over je eigen functioneren, ook tot praktische handvatten.